- ALBUMINA JAJECZNA BIAŁKO W PROSZKU WYSOKOPIENISTE
- ALKOHOL CETYLOWY
- ALKOHOL IZOPROPYLOWY (IPA)
- AROMATY W PROSZKU
- ASKORBINIAN SODU E301 (WITAMINA C)
- ASPARTAM E951
- AZOTYN SODU
- BARWNIK ANNATO E160b
- BARWNIK KARMEL E150d
- BENZOESAN SODU E211
- BŁONNIK BAMBUSOWY (MĄKA BAMBUSOWA)
- CELULOZA MIKROKRYSTALICZNA MCC 102
- CHLOREK MAGNEZU SZEŚCIOWODNY SPOŻYWCZY E511
- CHLOREK MAGNEZU SZEŚCIOWODNY TECHNICZNY
- CHLOREK POTASU
- CHLOREK WAPNIA DWUWODNY
- CYNAMON MIELONY
- CYTRYNIAN MAGNEZU BEZWODNY
- CYTRYNIAN POTASU JEDNOWODNY E332II
- CYTRYNIAN SODU SPOZYWCZY TRÓJSODOWY E331
- CZTEROBORAN SODU DZIESIĘCIOWODNY (BORAKS)
- DITLENEK KRZEMU (ŻEL KRZEMIONKOWY, SILOICA GEL)
- DWUTLENEK KRZEMU SPOŻYWCZY E551
- EKSTRAKT Z DZIKIEJ RÓŻY 70% WITAMINA C
- FRUKTOZA KRYSTALICZNA
- GLICERYNA ROŚLINNA FARMACEUTYCZNA 99,5%
- GLIKOL PROPYLENOWY FARMACEUTYCZNY 99,8%
- GLUKOZA KRYSTALICZNA (DEKSTROZA)
- GLUTAMINIAN SODU E621
- GLUTEN PSZENNY
- GUMA ARABSKA E414
- GUMA GUAR E412
- GUMA KSANTANOWA E415
- GUMA TARA E417
- KAKAO NIEALKALIZOWANE
- KARDAMON MIELONY
- KAZEINIAN SODU
- KOFEINA BEZWODNA
- KURKUMA MIELONA
- KWAS BOROWY
- KWAS CYTRYNOWY E330 (KWASEK CYTRYNOWY)
- KWAS L-ASKORBINOWY (WITAMINA C)
- KWAS SZCZAWIOWY DWUWODNY
- MALTODEKSTRYNA
- MENTOL KRYSTALICZNY
- MOCZNIK
- MSM SIARKA ORGANICZNA
- NADWĘGLAN SODU (TLEN AKTYWNY)
- OCTAN SODU BEZWODNY E262
- PALATYNOZA (IZOMALTULOZA)
- PAPRYKA SŁODKA MIELONA
- PARAFINA CIEKŁA LEKKA ( OLEJ WAZELINOWY )
- SERWATKA SŁODKA W PROSZKU
- SIARCZAN MAGNEZU SIEDMIOWODNY (SÓL EPSOM)
- SIARCZAN GLINU
- SIARCZAN MIEDZI PIĘCIOWODNY
- SIARCZAN ŻELAZA SIEDMIOWODNY
- SIARKA GRANULOWANA
- SORBINIAN POTASU E202
- SORBITOL HEKSITOL SPOŻYWCZY 70 % ( SYROP SORBITOLOWY)
- SÓL MORSKA GRUBOZIARNISTA
- SUKRALOZA E955
- SYROP CUKRU INWERTOWANEGO
- SYROP GLUKOZOWY W PROSZKU DE30-32
- SYROP MALTITOLOWY
- SZKŁO WODNE SODOWE
- TLENEK CERU
- TRIACETYNA
- WĘGLAN SODU BEZWODNY ( SODA KALCYNOWANA)
- WODOROTLENEK SODU (SODA KAUSTYCZNA)
- WODOROWĘGLAN SODU E500b ( SODA OCZYSZCZONA)
- ŻELATYNA SPOŻYWCZA BLOOM 180
PALATYNOZA (IZOMALTULOZA)
Opis
PALATYNOZA IZOMALTULOZA CUKIER NISKOGLIKEMICZNY
Palatynoza jest izomerem sacharozy. Składa się podobnie jak sacharoza z glukozy i fruktozy. Występuje naturalnie w miodzie i cukrze trzcinowym. Pierwszy całkowicie przyswajalny węglowodan, charakteryzujący się niskim indeksem glikemicznym (IG=32) co oznacza, że ludzki organizm trawi ją około pięć razy wolniej niż biały cukier, co z kolei zapobiega gwałtownym skokom glukozy we krwi, i w konsekwencji zapobiega zbędnemu przyrostowi tkanki tłuszczowej. Palatynoza dostarcza w wydłużonym czasie energię w formie glukozy. Jest przyjaznym dla zębów źródłem of “slow calories”.
Postać fizyczna: biały lub bezbarwny krystaliczny proszek
Rozpuszczalność w wodzie: Rozpuszczalny w wodzie
Kraj pochodzenia: Niemcy
Korzyści wynikające ze stosowania palatynozy:
- przyjazna dla zębów,
- wolno, ale w pełni przyswajalna,
- nisko glikemiczna i insulinemiczna,
- zbalansowane i długotrwałe uwalnianie energii,
- zapobiega dużym wahaniom glukozy we krwi,
- wynikiem jest dostarczanie zoptymalizowanej energii zarówno dla aktywności fizycznej , jak i umysłowej oraz przy spalaniu tłuszczu podczas wysiłku fizycznego.
Rekomendowana dawka : 10-25g na porcję.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym, ciemnym miejscu , w temperaturze 15º-30º C
Termin przydatności: Wszystkie nasze produkty posiadają aktualny termin przydatności i pochodzą z regularnych dostaw.
Opakowanie: prezentowane zdjęcie opakowania produktu jest zdjęciem poglądowym i może się różnic w zależności od partii produktu. Niemniej jest to zawsze opakowanie posiadające wszelkie atesty dedykowane do przechowywania danego produktu.
Zastosowanie:
Palatynoza jest bardzo stabilna w żywności i napojach przez co pozwala na łatwe stosowanie w produkcji oraz otrzymywanie stabilnych podczas przechowywania produktów.
Produkt odpowiedni dla szerokiej gamy produktów spożywczych i napojów:
- Napoje funkcjonalne
- Odżywki dla sportowców
- Produkty mleczarskie
- Posiłki zastępcze
- Odżywki Kliniczne i specjalnego przeznaczenia
- Czekolada, produkty zbożowe i batony
- Produkty cukiernicze