- ALBUMINA JAJECZNA BIAŁKO W PROSZKU WYSOKOPIENISTE
- ALKOHOL CETYLOWY
- ALKOHOL IZOPROPYLOWY (IPA)
- AROMATY W PROSZKU
- ASKORBINIAN SODU E301 (WITAMINA C)
- ASPARTAM E951
- AZOTYN SODU
- BARWNIK ANNATO E160b
- BARWNIK KARMEL E150d
- BENZOESAN SODU E211
- BŁONNIK BAMBUSOWY (MĄKA BAMBUSOWA)
- CELULOZA MIKROKRYSTALICZNA MCC 102
- CHLOREK MAGNEZU SZEŚCIOWODNY SPOŻYWCZY E511
- CHLOREK MAGNEZU SZEŚCIOWODNY TECHNICZNY
- CHLOREK POTASU
- CHLOREK WAPNIA DWUWODNY
- CYNAMON MIELONY
- CYTRYNIAN MAGNEZU BEZWODNY
- CYTRYNIAN POTASU JEDNOWODNY E332II
- CYTRYNIAN SODU SPOZYWCZY TRÓJSODOWY E331
- CZTEROBORAN SODU DZIESIĘCIOWODNY (BORAKS)
- DITLENEK KRZEMU (ŻEL KRZEMIONKOWY, SILOICA GEL)
- DWUTLENEK KRZEMU SPOŻYWCZY E551
- EKSTRAKT Z DZIKIEJ RÓŻY 70% WITAMINA C
- FRUKTOZA KRYSTALICZNA
- GLICERYNA ROŚLINNA FARMACEUTYCZNA 99,5%
- GLIKOL PROPYLENOWY FARMACEUTYCZNY 99,8%
- GLUKOZA KRYSTALICZNA (DEKSTROZA)
- GLUTAMINIAN SODU E621
- GLUTEN PSZENNY
- GUMA ARABSKA E414
- GUMA GUAR E412
- GUMA KSANTANOWA E415
- GUMA TARA E417
- KAKAO NIEALKALIZOWANE
- KARDAMON MIELONY
- KAZEINIAN SODU
- KOFEINA BEZWODNA
- KURKUMA MIELONA
- KWAS BOROWY
- KWAS CYTRYNOWY E330 (KWASEK CYTRYNOWY)
- KWAS L-ASKORBINOWY (WITAMINA C)
- KWAS SZCZAWIOWY DWUWODNY
- MALTODEKSTRYNA
- MENTOL KRYSTALICZNY
- MOCZNIK
- MSM SIARKA ORGANICZNA
- NADWĘGLAN SODU (TLEN AKTYWNY)
- OCTAN SODU BEZWODNY E262
- PALATYNOZA (IZOMALTULOZA)
- PAPRYKA SŁODKA MIELONA
- PARAFINA CIEKŁA LEKKA ( OLEJ WAZELINOWY )
- SERWATKA SŁODKA W PROSZKU
- SIARCZAN MAGNEZU SIEDMIOWODNY (SÓL EPSOM)
- SIARCZAN GLINU
- SIARCZAN MIEDZI PIĘCIOWODNY
- SIARCZAN ŻELAZA SIEDMIOWODNY
- SIARKA GRANULOWANA
- SORBINIAN POTASU E202
- SORBITOL HEKSITOL SPOŻYWCZY 70 % ( SYROP SORBITOLOWY)
- SÓL MORSKA GRUBOZIARNISTA
- SUKRALOZA E955
- SYROP CUKRU INWERTOWANEGO
- SYROP GLUKOZOWY W PROSZKU DE30-32
- SYROP MALTITOLOWY
- SZKŁO WODNE SODOWE
- TLENEK CERU
- TRIACETYNA
- WĘGLAN SODU BEZWODNY ( SODA KALCYNOWANA)
- WODOROTLENEK SODU (SODA KAUSTYCZNA)
- WODOROWĘGLAN SODU E500b ( SODA OCZYSZCZONA)
- ŻELATYNA SPOŻYWCZA BLOOM 180
SYROP CUKRU INWERTOWANEGO
Opis
Syrop cukru inwertowanego
Syrop cukru inwertowanego to rozpuszczony cukier poddany procesowi inwertazy o najwyższej czystości i jakości, nadający produktom końcowym przyjemnie łagodną słodycz. Cukier inwertowany w syropie składa się z fruktozy i glukozy. Jest słodszy od zwykłego cukru, ma mniejszą skłonność do krystalizacji. Działa nawilżająco, dzięki czemu ciasta i inne wypieki zachowują swoją świeżość i trwałość na dłużej. Jest gotowy do użycia, poprawia aromat i kolor skórki wypieków, poprawia konsystencję kremów i nadzień.
Syrop inwertowany jest używany najczęściej w cukiernictwie, piekarnictwie, przetwórstwie owoców i pszczelarstwie do podkarmiania rodzin pszczelich.
Przechowywanie: w temperaturze 15-30°C i wilgotności do 75%, chronić przed dostępem bezpośredniego światła słonecznego.
Termin przydatności: Wszystkie nasze produkty posiadają aktualny termin przydatności i pochodzą z regularnych dostaw.
Opakowanie: prezentowane zdjęcie opakowania produktu jest zdjęciem poglądowym i może się różnic w zależności od partii produktu. Niemniej jest to zawsze opakowanie posiadające wszelkie atesty dedykowane do przechowywania danego produktu.
Zastosowanie:
Właściwości cukru inwertowanego cenione w przemyśle spożywczym to bardzo dobra rozpuszczalność w wodzie, powolna krystalizacja i higroskopijność, czyli zdolność pochłaniania wilgoci i utrzymywania jej w produkcie. Syrop inwertowany jest używany głównie w cukiernictwie, piekarnictwie i przetwórstwie owoców. Sprawia, że gotowe produkty mają gładszą konsystencję, lepszą teksturę, dłużej zachowują świeżość, wolniej wysychają. Cukier inwertowany w lodach czy polewach czekoladowych sprawia, że mają one gładką i kremową konsystencję bez wyczuwalnych grudek. Obniża temperaturę zamarzania lodów sprawiając, że lody i sorbety są bardziej miękkie i rozpływają się w ustach. Jest przydatnym dodatkiem stosowanym do przygotowania polewy ganache - pomaga uzyskać wspaniałą, gładką teksturę. Po dodaniu do wypieków takich jak pierniki i brownie pomaga uzyskać im piękny, brązowy kolor i przyjemny smak.. Syrop inwertowany można używać do ciast, marcepanu, pieczywa, polew. Często używany jest w produkcji dżemów, marmolad i syropów. Cukier inwertowany służy też do wyrobu sztucznego miodu.
Produkty, w których można znaleźć syrop cukru inwertowanego to:
- polewy do ciast i ciastek,
- dżemy, powidła,
- galaretki,
- lody,
- cukierki i czekolady nadziewane,
- syropy,
- likiery,
- gin,
- wina musujące,
- piwo belgijskie,
- pieczywo.