Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost
KURIER DPD

LISTA PRODUKTÓW
  • ALBUMINA JAJECZNA BIAŁKO W PROSZKU WYSOKOPIENISTE
  • ALKOHOL CETYLOWY
  • ALKOHOL IZOPROPYLOWY (IPA)
  • AROMATY W PROSZKU
  • ASKORBINIAN SODU E301 (WITAMINA C)
  • ASPARTAM E951
  • AZOTYN SODU
  • BARWNIK ANNATO E160b
  • BARWNIK KARMEL E150d
  • BENZOESAN SODU E211
  • BŁONNIK BAMBUSOWY (MĄKA BAMBUSOWA)
  • CELULOZA MIKROKRYSTALICZNA MCC 102
  • CHLOREK MAGNEZU SZEŚCIOWODNY SPOŻYWCZY E511
  • CHLOREK MAGNEZU SZEŚCIOWODNY TECHNICZNY
  • CHLOREK POTASU
  • CHLOREK WAPNIA DWUWODNY
  • CYNAMON MIELONY
  • CYTRYNIAN MAGNEZU BEZWODNY
  • CYTRYNIAN POTASU JEDNOWODNY E332II
  • CYTRYNIAN SODU SPOZYWCZY TRÓJSODOWY E331
  • CZTEROBORAN SODU DZIESIĘCIOWODNY (BORAKS)
  • DITLENEK KRZEMU (ŻEL KRZEMIONKOWY, SILOICA GEL)
  • DWUTLENEK KRZEMU SPOŻYWCZY E551
  • EKSTRAKT Z DZIKIEJ RÓŻY 70% WITAMINA C
  • FRUKTOZA KRYSTALICZNA
  • GLICERYNA ROŚLINNA FARMACEUTYCZNA 99,5%
  • GLIKOL PROPYLENOWY FARMACEUTYCZNY 99,8%
  • GLUKOZA KRYSTALICZNA (DEKSTROZA)
  • GLUTAMINIAN SODU E621
  • GLUTEN PSZENNY
  • GUMA ARABSKA E414
  • GUMA GUAR E412
  • GUMA KSANTANOWA E415
  • GUMA TARA E417
  • KAKAO NIEALKALIZOWANE
  • KARDAMON MIELONY
  • KAZEINIAN SODU
  • KOFEINA BEZWODNA
  • KURKUMA MIELONA
  • KWAS BOROWY
  • KWAS CYTRYNOWY E330 (KWASEK CYTRYNOWY)
  • KWAS L-ASKORBINOWY (WITAMINA C)
  • KWAS SZCZAWIOWY DWUWODNY
  • MALTODEKSTRYNA
  • MENTOL KRYSTALICZNY
  • MOCZNIK
  • MSM SIARKA ORGANICZNA
  • NADWĘGLAN SODU (TLEN AKTYWNY)
  • OCTAN SODU BEZWODNY E262
  • PALATYNOZA (IZOMALTULOZA)
  • PAPRYKA SŁODKA MIELONA
  • PARAFINA CIEKŁA LEKKA ( OLEJ WAZELINOWY )
  • SERWATKA SŁODKA W PROSZKU
  • SIARCZAN MAGNEZU SIEDMIOWODNY (SÓL EPSOM)
  • SIARCZAN GLINU
  • SIARCZAN MIEDZI PIĘCIOWODNY
  • SIARCZAN ŻELAZA SIEDMIOWODNY
  • SIARKA GRANULOWANA
  • SORBINIAN POTASU E202
  • SORBITOL HEKSITOL SPOŻYWCZY 70 % ( SYROP SORBITOLOWY)
  • SÓL MORSKA GRUBOZIARNISTA
  • SUKRALOZA E955
  • SYROP CUKRU INWERTOWANEGO
  • SYROP GLUKOZOWY W PROSZKU DE30-32
  • SYROP MALTITOLOWY
  • SZKŁO WODNE SODOWE
  • TLENEK CERU
  • TRIACETYNA
  • WĘGLAN SODU BEZWODNY ( SODA KALCYNOWANA)
  • WODOROTLENEK SODU (SODA KAUSTYCZNA)
  • WODOROWĘGLAN SODU E500b ( SODA OCZYSZCZONA)
  • ŻELATYNA SPOŻYWCZA BLOOM 180

SYROP CUKRU INWERTOWANEGO

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 260,00 zł

Cena regularna:

260.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Syrop cukru inwertowanego

Syrop cukru inwertowanego to rozpuszczony cukier poddany procesowi inwertazy o najwyższej czystości i jakości, nadający produktom końcowym przyjemnie łagodną słodycz. Cukier inwertowany w syropie składa się z fruktozy i glukozy. Jest słodszy od zwykłego cukru, ma mniejszą skłonność do krystalizacji. Działa nawilżająco, dzięki czemu ciasta i inne wypieki zachowują swoją świeżość i trwałość na dłużej. Jest gotowy do użycia, poprawia aromat i kolor skórki wypieków, poprawia konsystencję kremów i nadzień.

Syrop inwertowany jest używany najczęściej w cukiernictwie, piekarnictwie, przetwórstwie owoców i pszczelarstwie do podkarmiania rodzin pszczelich.

Przechowywanie:  w temperaturze 15-30°C i wilgotności do 75%, chronić przed dostępem bezpośredniego światła słonecznego.

Termin przydatności: Wszystkie nasze produkty posiadają aktualny termin przydatności i pochodzą z regularnych dostaw.

Opakowanie: prezentowane zdjęcie opakowania produktu jest zdjęciem poglądowym i może się różnic w zależności od partii produktu. Niemniej jest to zawsze opakowanie posiadające wszelkie atesty dedykowane do przechowywania danego produktu.

Zastosowanie:

Właściwości cukru inwertowanego cenione w przemyśle spożywczym to bardzo dobra rozpuszczalność w wodzie, powolna krystalizacja i higroskopijność, czyli zdolność pochłaniania wilgoci i utrzymywania jej w produkcie. Syrop inwertowany jest używany głównie w cukiernictwie, piekarnictwie i przetwórstwie owoców. Sprawia, że gotowe produkty mają gładszą konsystencję, lepszą teksturę, dłużej zachowują świeżość, wolniej wysychają. Cukier inwertowany w lodach czy polewach czekoladowych sprawia, że mają one gładką i kremową konsystencję bez wyczuwalnych grudek. Obniża temperaturę zamarzania lodów sprawiając, że lody i sorbety są bardziej miękkie i rozpływają się w ustach. Jest przydatnym dodatkiem stosowanym do przygotowania polewy ganache - pomaga uzyskać wspaniałą, gładką teksturę. Po dodaniu do wypieków takich jak pierniki i brownie pomaga uzyskać im piękny, brązowy kolor i przyjemny smak.. Syrop inwertowany można używać do ciast, marcepanu, pieczywa, polew. Często używany jest w produkcji dżemów, marmolad i syropów. Cukier inwertowany służy też do wyrobu sztucznego miodu.

Produkty, w których można znaleźć syrop cukru inwertowanego to:

  • polewy do ciast i ciastek,
  • dżemy, powidła,
  • galaretki,
  • lody,
  • cukierki i czekolady nadziewane,
  • syropy,
  • likiery,
  • gin,
  • wina musujące,
  • piwo belgijskie,
  • pieczywo.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl