
- ALBUMINA JAJECZNA BIAŁKO W PROSZKU WYSOKOPIENISTE
- ALGINIAN SODU E401
- ALKOHOL CETYLOWY
- ALKOHOL IZOPROPYLOWY (IPA)
- AROMATY W PROSZKU
- ASKORBINIAN SODU E301 (WITAMINA C)
- ASPARTAM E951
- AZOTYN SODU
- AZOTYN SODU E250
- BARWNIK ANNATO E160b
- BARWNIK KARMEL E150d
- BENZOESAN SODU E211
- BŁONNIK BAMBUSOWY (MĄKA BAMBUSOWA)
- BUŁKA TARTA
- CELULOZA MIKROKRYSTALICZNA MCC 102
- CHLOREK MAGNEZU SZEŚCIOWODNY SPOŻYWCZY E511
- CHLOREK MAGNEZU SZEŚCIOWODNY TECHNICZNY
- CHLOREK POTASU SPOŻYWCZY
- CHLOREK POTASU TECHNICZNY
- CHLOREK WAPNIA DWUWODNY
- CYKLAMINIAN SODU E952
- CYNAMON MIELONY
- CYTRYNIAN MAGNEZU BEZWODNY
- CYTRYNIAN POTASU JEDNOWODNY E332II
- CYTRYNIAN SODU SPOZYWCZY TRÓJSODOWY E331
- CZTEROBORAN SODU DZIESIĘCIOWODNY (BORAKS)
- DITLENEK KRZEMU (ŻEL KRZEMIONKOWY, SILOICA GEL)
- DWUTLENEK KRZEMU SPOŻYWCZY E551
- EKSTRAKT Z ACEROLI 25% WITAMINA C
- EKSTRAKT Z DZIKIEJ RÓŻY 70% WITAMINA C
- FRUKTOZA KRYSTALICZNA
- GLICERYNA ROŚLINNA FARMACEUTYCZNA 99,5%
- GLIKOL PROPYLENOWY FARMACEUTYCZNY 99,8%
- GLUKOZA KRYSTALICZNA (DEKSTROZA)
- GLUTAMINIAN SODU E621
- GLUTEN PSZENNY
- GUMA ARABSKA E414
- GUMA GUAR E412
- GUMA KSANTANOWA E415
- GUMA TARA E417
- IZOASKORBINIAN SODU E316
- KAKAO NIEALKALIZOWANE
- KARDAMON MIELONY
- KAZEINIAN SODU
- KOFEINA BEZWODNA
- KURKUMA MIELONA
- KWAS BOROWY
- KWAS CYTRYNOWY E330 (KWASEK CYTRYNOWY)
- KWAS L-ASKORBINOWY (WITAMINA C)
- KWAS SORBOWY E200
- KWAS SZCZAWIOWY DWUWODNY
- MALTODEKSTRYNA
- MENTOL KRYSTALICZNY
- MOCZNIK
- MSM SIARKA ORGANICZNA
- NADWĘGLAN SODU (TLEN AKTYWNY)
- OCTAN SODU BEZWODNY E262
- PALATYNOZA (IZOMALTULOZA)
- PAPRYKA SŁODKA MIELONA
- PARAFINA CIEKŁA LEKKA ( OLEJ WAZELINOWY )
- SACHARYNIAN SODU E954
- SERWATKA SŁODKA W PROSZKU
- SIARCZAN MAGNEZU SIEDMIOWODNY (SÓL EPSOM)
- SIARCZAN GLINU
- SIARCZAN MIEDZI PIĘCIOWODNY
- SIARCZAN ŻELAZA SIEDMIOWODNY
- SIARKA GRANULOWANA
- SORBINIAN POTASU E202
- SORBITOL HEKSITOL SPOŻYWCZY 70 % ( SYROP SORBITOLOWY)
- SÓL MORSKA GRUBOZIARNISTA
- SUKRALOZA E955
- SYROP CUKRU INWERTOWANEGO
- SYROP GLUKOZOWY W PROSZKU DE30-32
- SYROP MALTITOLOWY
- SZKŁO WODNE SODOWE
- TALK TECHNICZNY M-15
- TALK TECHNICZNY M-30
- TLENEK CERU
- TRIACETYNA
- WĘGLAN SODU BEZWODNY ( SODA KALCYNOWANA)
- WODOROTLENEK SODU (SODA KAUSTYCZNA)
- WODOROWĘGLAN SODU E500b ( SODA OCZYSZCZONA)
- ŻELATYNA SPOŻYWCZA BLOOM 180
Serwatka słodka w proszku





Opis
SERWATKA W PROSZKU SŁODKA
Serwatka w proszku to produkt otrzymany przez odparowanie wody z serwatki płynnej Zawiera bardzo duże ilości laktozy, a także stosunkowo dużo białka, witaminy B2,wapnia, fosforu i magnezu.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Serwatka w proszku jest produktem stosunkowo kalorycznym. Dostarcza ona 333 kcal/100 g. W jej składzie znajdują się głównie węglowodany (72 g/100 g), w tym laktoza i białko (10-15 g/100 g). W śladowych ilościach występuje tłuszcz (0,6 g/100 g).
W składzie serwatki znajdują się witaminy z grupy B (w przeliczeniu na 1 łyżkę = 10 g):
• Witamina B2 - 0,25 mg (17,9% RWS)
• Witamina B12 - 0,24 µg (9,6% RWS)
• Witamina B6 - 0,03 mg (2,0% RWS)
• Witamina B1 - 0,019 mg (1,7% RWS)
Serwatka dostarcza też składników mineralnych (w przeliczeniu na 1 łyżkę = 10 g):
• Wapń - 199 mg (24,9% RWS)
• Fosfor - 105 mg (15,0% RWS)
• Potas - 251 mg (12,6% RWS)
• Magnez - 17 mg (4,5% RWS)
• Cynk - 0,4 mg (4,0% RWS)
ZASTOSOWANIE:
- przemysł spożywczy; produkcja żywności, między innymi pieczywa, serów topionych, lodów i deserów mlecznych,
- przemysł paszowy; produkcja pasz dla zwierząt
SERWATKA W PROSZKU – KOMPONENT DO ZANĘT
Doskonałe spoiwo mieszanki przy komponowaniu mixu. Jest także doskonałym dodatkiem uzupełniającym dietę karpi o podstawowe aminokwasy, których organizm sam nie produkuje.
Przechowywanie:
Przechowywać w czystym, chłodnym i suchym miejscu z dala od promieni słonecznych, w temperaturze nie przekraczającej 25ºC .
Termin przydatności:
Wszystkie nasze produkty posiadają aktualny termin przydatności i pochodzą z regularnych dostaw.
Opakowanie: prezentowane zdjęcie opakowania produktu jest zdjęciem poglądowym i może się różnic w zależności od partii produktu. Niemniej jest to zawsze opakowanie posiadające wszelkie atesty dedykowane do przechowywania danego produktu.