
- ALBUMINA JAJECZNA BIAŁKO W PROSZKU WYSOKOPIENISTE
- ALGINIAN SODU E401
- ALKOHOL CETYLOWY
- ALKOHOL IZOPROPYLOWY (IPA)
- AROMATY W PROSZKU
- ASKORBINIAN SODU E301 (WITAMINA C)
- ASPARTAM E951
- AZOTYN SODU
- AZOTYN SODU E250
- BARWNIK ANNATO E160b
- BARWNIK KARMEL E150d
- BENZOESAN SODU E211
- BŁONNIK BAMBUSOWY (MĄKA BAMBUSOWA)
- BUŁKA TARTA
- CELULOZA MIKROKRYSTALICZNA MCC 102
- CHLOREK MAGNEZU SZEŚCIOWODNY SPOŻYWCZY E511
- CHLOREK MAGNEZU SZEŚCIOWODNY TECHNICZNY
- CHLOREK POTASU SPOŻYWCZY
- CHLOREK POTASU TECHNICZNY
- CHLOREK WAPNIA DWUWODNY
- CYKLAMINIAN SODU E952
- CYNAMON MIELONY
- CYTRYNIAN MAGNEZU BEZWODNY
- CYTRYNIAN POTASU JEDNOWODNY E332II
- CYTRYNIAN SODU SPOZYWCZY TRÓJSODOWY E331
- CZTEROBORAN SODU DZIESIĘCIOWODNY (BORAKS)
- DITLENEK KRZEMU (ŻEL KRZEMIONKOWY, SILOICA GEL)
- DWUTLENEK KRZEMU SPOŻYWCZY E551
- EKSTRAKT Z ACEROLI 25% WITAMINA C
- EKSTRAKT Z DZIKIEJ RÓŻY 70% WITAMINA C
- FRUKTOZA KRYSTALICZNA
- GLICERYNA ROŚLINNA FARMACEUTYCZNA 99,5%
- GLIKOL PROPYLENOWY FARMACEUTYCZNY 99,8%
- GLUKOZA KRYSTALICZNA (DEKSTROZA)
- GLUTAMINIAN SODU E621
- GLUTEN PSZENNY
- GUMA ARABSKA E414
- GUMA GUAR E412
- GUMA KSANTANOWA E415
- GUMA TARA E417
- IZOASKORBINIAN SODU E316
- KAKAO NIEALKALIZOWANE
- KARDAMON MIELONY
- KAZEINIAN SODU
- KOFEINA BEZWODNA
- KURKUMA MIELONA
- KWAS BOROWY
- KWAS CYTRYNOWY E330 (KWASEK CYTRYNOWY)
- KWAS L-ASKORBINOWY (WITAMINA C)
- KWAS SORBOWY E200
- KWAS SZCZAWIOWY DWUWODNY
- MALTODEKSTRYNA
- MENTOL KRYSTALICZNY
- MOCZNIK
- MSM SIARKA ORGANICZNA
- NADWĘGLAN SODU (TLEN AKTYWNY)
- OCTAN SODU BEZWODNY E262
- PALATYNOZA (IZOMALTULOZA)
- PAPRYKA SŁODKA MIELONA
- PARAFINA CIEKŁA LEKKA ( OLEJ WAZELINOWY )
- SACHARYNIAN SODU E954
- SERWATKA SŁODKA W PROSZKU
- SIARCZAN MAGNEZU SIEDMIOWODNY (SÓL EPSOM)
- SIARCZAN GLINU
- SIARCZAN MIEDZI PIĘCIOWODNY
- SIARCZAN ŻELAZA SIEDMIOWODNY
- SIARKA GRANULOWANA
- SORBINIAN POTASU E202
- SORBITOL W PROSZKU
- SORBITOL HEKSITOL SPOŻYWCZY 70 % ( SYROP SORBITOLOWY)
- SÓL MORSKA GRUBOZIARNISTA
- SUKRALOZA E955
- SYROP CUKRU INWERTOWANEGO
- SYROP GLUKOZOWY W PROSZKU DE30-32
- SYROP MALTITOLOWY
- SZKŁO WODNE SODOWE
- TALK TECHNICZNY M-15
- TALK TECHNICZNY M-30
- TLENEK CERU
- TRIACETYNA
- WĘGLAN SODU BEZWODNY ( SODA KALCYNOWANA)
- WĘGLAN WAPNIA E170
- WODOROTLENEK SODU (SODA KAUSTYCZNA)
- WODOROWĘGLAN SODU E500b ( SODA OCZYSZCZONA)
- ŻELATYNA SPOŻYWCZA BLOOM 180
Syrop glukozowy w proszku DE 30-32





Opis
SYROP GLUKOZOWY W PROSZKU DE 30-32
Syrop glukozowy w proszku jest uzyskiwany poprzez wysuszenie rozpyłowe płynnego syropu glukozowego. Dodatkowo w czasie suszenia poddajemy go procesowi, dzięki któremu zwilżalność i rozpuszczalność jest natychmiastowa, czyli uzyskujemy produkt typu instant.
Aby uzyskać płynny syrop wystarczy dodać 20% wody.
Wzór chemiczny : (C6H10O5)n
Postać : biały proszek
Smak : neutralny
Zapach : Bez zapachu
Rozpuszczalność (g / 100ml) : min.98%
Równoważnik dekstrozy (DE) 30-32.
Zastosowanie:
- Syrop glukozowy w proszku stosuje się w produkcji wszelkich mieszanek spożywczych na sucho typu instant , szybko rozpuszczalnych.
- Jego dodatek podnosi temperaturę zamarzania, stabilizuje piany, zapobiega krystalizacji.
- W cukiernictwie syrop glukozowy polepsza konsystencję wyrobów , reguluje lepkość ciasta , oraz jego kruchość i porowatość , zapobiega nadmiernemu wysuszaniu , przedłuża świeżość produktów. Dodatek syropu glukozowego przyczynia się do uwydatnienia naturalnego smaku i aromatu. Idealny do wypieków: sprzyja brązowieniu wypieków, dodaje blasku glazurom, które są używane do produkcji pasty cukrowej i galaretki owocowej
- Używany podczas gotowania molekularnego; do smażenia od 160 do 190°
Pzechowywanie: Optymalne warunki przechowywania: temperatura poniżej 25°C, wilgotność względna mniejszą niż 60%.
Termin przydatności: Wszystkie nasze produkty posiadają aktualny termin przydatności i pochodzą z regularnych dostaw.
Opakowanie: prezentowane zdjęcie opakowania produktu jest zdjęciem poglądowym i może się różnic w zależności od partii produktu. Niemniej jest to zawsze opakowanie posiadające wszelkie atesty dedykowane do przechowywania danego produktu.