
- ALBUMINA JAJECZNA BIAŁKO W PROSZKU WYSOKOPIENISTE
- ALGINIAN SODU E401
- ALKOHOL CETYLOWY
- ALKOHOL IZOPROPYLOWY (IPA)
- AROMATY W PROSZKU
- ASKORBINIAN SODU E301 (WITAMINA C)
- ASPARTAM E951
- AZOTYN SODU
- AZOTYN SODU E250
- BARWNIK ANNATO E160b
- BARWNIK KARMEL E150d
- BENZOESAN SODU E211
- BŁONNIK BAMBUSOWY (MĄKA BAMBUSOWA)
- BUŁKA TARTA
- CELULOZA MIKROKRYSTALICZNA MCC 102
- CHLOREK MAGNEZU SZEŚCIOWODNY SPOŻYWCZY E511
- CHLOREK MAGNEZU SZEŚCIOWODNY TECHNICZNY
- CHLOREK POTASU SPOŻYWCZY
- CHLOREK POTASU TECHNICZNY
- CHLOREK WAPNIA DWUWODNY
- CYKLAMINIAN SODU E952
- CYNAMON MIELONY
- CYTRYNIAN MAGNEZU BEZWODNY
- CYTRYNIAN POTASU JEDNOWODNY E332II
- CYTRYNIAN SODU SPOZYWCZY TRÓJSODOWY E331
- CZTEROBORAN SODU DZIESIĘCIOWODNY (BORAKS)
- DITLENEK KRZEMU (ŻEL KRZEMIONKOWY, SILOICA GEL)
- DWUTLENEK KRZEMU SPOŻYWCZY E551
- EKSTRAKT Z ACEROLI 25% WITAMINA C
- EKSTRAKT Z DZIKIEJ RÓŻY 70% WITAMINA C
- FRUKTOZA KRYSTALICZNA
- GLICERYNA ROŚLINNA FARMACEUTYCZNA 99,5%
- GLIKOL PROPYLENOWY FARMACEUTYCZNY 99,8%
- GLUKOZA KRYSTALICZNA (DEKSTROZA)
- GLUTAMINIAN SODU E621
- GLUTEN PSZENNY
- GUMA ARABSKA E414
- GUMA GUAR E412
- GUMA KSANTANOWA E415
- GUMA TARA E417
- IZOASKORBINIAN SODU E316
- KAKAO NIEALKALIZOWANE
- KARDAMON MIELONY
- KAZEINIAN SODU
- KOFEINA BEZWODNA
- KURKUMA MIELONA
- KWAS BOROWY
- KWAS CYTRYNOWY E330 (KWASEK CYTRYNOWY)
- KWAS L-ASKORBINOWY (WITAMINA C)
- KWAS SORBOWY E200
- KWAS SZCZAWIOWY DWUWODNY
- MALTODEKSTRYNA
- MENTOL KRYSTALICZNY
- MOCZNIK
- MSM SIARKA ORGANICZNA
- NADWĘGLAN SODU (TLEN AKTYWNY)
- OCTAN SODU BEZWODNY E262
- PALATYNOZA (IZOMALTULOZA)
- PAPRYKA SŁODKA MIELONA
- PARAFINA CIEKŁA LEKKA ( OLEJ WAZELINOWY )
- SACHARYNIAN SODU E954
- SERWATKA SŁODKA W PROSZKU
- SIARCZAN MAGNEZU SIEDMIOWODNY (SÓL EPSOM)
- SIARCZAN GLINU
- SIARCZAN MIEDZI PIĘCIOWODNY
- SIARCZAN ŻELAZA SIEDMIOWODNY
- SIARKA GRANULOWANA
- SORBINIAN POTASU E202
- SORBITOL W PROSZKU
- SORBITOL HEKSITOL SPOŻYWCZY 70 % ( SYROP SORBITOLOWY)
- SÓL MORSKA GRUBOZIARNISTA
- SUKRALOZA E955
- SYROP CUKRU INWERTOWANEGO
- SYROP GLUKOZOWY W PROSZKU DE30-32
- SYROP MALTITOLOWY
- SZKŁO WODNE SODOWE
- TALK TECHNICZNY M-15
- TALK TECHNICZNY M-30
- TLENEK CERU
- TRIACETYNA
- WĘGLAN SODU BEZWODNY ( SODA KALCYNOWANA)
- WĘGLAN WAPNIA E170
- WODOROTLENEK SODU (SODA KAUSTYCZNA)
- WODOROWĘGLAN SODU E500b ( SODA OCZYSZCZONA)
- ŻELATYNA SPOŻYWCZA BLOOM 180
Syrop maltitolowy E965(ii)





Opis
MALTITOL W SYROPIE E 965(ii)
Skoncentrowany syrop słodzący bez cukru
Syrop maltitolowy to płynny substytut cukru pozyskiwany z maltozy, czyli substancji zawartej w ziarnach zbóż. Jest odporny na działanie temperatury - zarówno niskiej jak i wysokiej. Łatwo rozpuszcza się w wodzie, wykazuje wysoką lepkość i higroskopijność. Ma bardzo słodki smak, idealnie pasujący do napojów oraz deserów, a przy tym jest znacznie mniej kaloryczny niż sacharoza czyli biały cukier stołowy - dostarcza 2 kcal na gram. Maltitol jest jednym z niewielu substytutów cukru, który nie ma wyczuwalnego słodzikowego posmaku. Ze względu na naturalnie słodki smak maltitol jest najczęściej stosowanym słodzkiem w słodyczach dla diabetyków i o obniżonej kaloryczności, a dzięki temu, że jest związkiem organicznym może być spożywany przez wegan oraz wegetarian. Nie ulega rozkładowi przez bakterie bytujące w jamie ustnej, więc nie sprzyja powstawaniu próchnicy zębów ani nie powoduje wzrostu stężenia glukozy we krwi (ze względu na niski indeks glikemiczny).
Syrop maltitolowy składa się w całości z naturalnego maltitolu, nie zawiera zagęstników ani wypełniaczy, może być również wykorzystywany przez osoby z nietolerancją laktozy i diabetyków.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 830 kJ/ 199 kcal
Tłuszcz: 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 83 g
- w tym cukry: 0 g
- w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 83 g
Błonnik: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Składniki: Syrop maltitolowy 70% roztwór
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze powyżej 20°C, w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Termin przydatności: Wszystkie nasze produkty posiadają aktualny termin przydatności i pochodzą z regularnych dostaw.
Opakowanie: prezentowane zdjęcie opakowania produktu jest zdjęciem poglądowym i może się różnic w zależności od partii produktu. Niemniej jest to zawsze opakowanie posiadające wszelkie atesty dedykowane do przechowywania danego produktu.
ZASTOSOWANIE:
- doskonały dodatek do deserów, lodów oraz naleśników,
- alternatywa dla tradycyjnych substancji słodzących,
- substancja dodawana do żywności niskokalorycznej, produktów dla diabetyków, słodyczy.
- wykorzystywany do poprawy konsystencji i tekstury produktów spożywczych, ponieważ działa jako substancja zagęszczająca i utrzymująca wilgoć, może również wpływać na właściwości smakowe produktów, takie jak intensywność smaku i długość trwania słodkiego posmaku.
Przykładowe dawkowanie:
- napoje gorące (kawa, herbata, czekolada) - 8ml (1 łyżeczka) na porcję napoju
- napoje orzeźwiające - 1 część syropu na 10 części wody gazowanej
- lody, desery, ciasta, sałatki owocowe - stosować według własnego uznania
- substancja dodawana do żywności niskokalorycznej, produktów dla diabetyków, słodyczy.
- wykorzystywany do poprawy konsystencji i tekstury produktów spożywczych, ponieważ działa jako substancja zagęszczająca i utrzymująca wilgoć, może również wpływać na właściwości smakowe produktów, takie jak intensywność smaku i długość trwania słodkiego posmaku.